Onze honeymoon laat nog even op ons wachten, maar je kan nooit te vroeg beginnen om een mooie huwelijksreis te plannen… Voor je het weet is het zover. Als ik zo de verhalen hoor is onze reis niet bepaalde “standaard”. In deze blog deel ik mijn ervaringen hoe wij zullen gaan genieten van onze droom reis.

Onze huwelijksreis naar Disneyland Shanghai en Hong Kong

Waar zal ik beginnen… Mandy en ik zijn nogal fan van Disney (maar dat wist je waarschijnlijk al). Alhoewel ons initiële idee anders was, zijn we toch weer gevallen voor de charmes van Disney. Het oorspronkelijke plan was om te roadtrippen door Italië. Echter, is Mandy na het zien van The Imagineering story op Disney+ van gedachten veranderd. Ze was zo onder de indruk van Disneyland Shanghai dat ze het wel zag zitten om Italië op het spel te zetten. Dat is dan ook gebeurd, want na een aantal dagen waren we overtuigd om onze huwelijksreis naar het mooie China te boeken. Daarnaast gaan we niet alleen naar Disneyland Shanghai, maar gaan we ook nog eens naar Disneyland Hong Kong. Twee bucketlist items in één klap! Italië kan altijd nog, right? Om je een impressie te geven van ons geboekte reis:

Het uitzicht van ons hotel in Shanghai

Ondertussen hebben we van onze vrienden best wat tips gekregen omtrent de huwelijksreis. Een aantal van de tips die wij kregen zijn hieronder te lezen.

Tip 1: Neem genoeg vrije dagen op

Van onze vrienden kreeg ik vooral te horen dat ze ontzettend moe waren na hun bruiloft. Geef ze is ongelijk. Beide koppels waren behoorlijk uitgeput. De maanden die in de bruiloft hebben gezeten, van het bezoeken van locaties, de geluksmomenten, stressmomenten en de momenten waarin je het niet altijd eens met elkaar bent. Wij hebben er voor gekozen om in ieder geval drie weken vrij te nemen om te genieten en uit te rusten.

Season 6 Netflix GIF by Gilmore Girls

Tip 2: Vertrek een aantal dagen na je bruiloft

Wanneer ga je nu eigenlijk weg? Wij hebben ervoor gekozen om twee dagen na de grote dag onze koffers te pakken. Wij hebben de aantal dagen best letterlijk genomen. We trouwen op vrijdag en zullen zondag om 14:45 in het vliegtuig zitten naar Shanghai.  Voor de een wat aan de snelle kant, maar wij denken dat dat het beste is.

Lisa Kudrow Dancing GIF by The Comeback HBO

Tip 3: vergeet niet om een verzekering af te sluiten!

Geloof het of niet, maar dit kan nog wel eens de allerbelangrijkste tip zijn die ik tot nu toe heb gekregen. Wees verstandig en zorg ervoor dat je goed verzekerd bent tegen factoren waar je geen invloed op hebt. Ik maak geen grap als ik zeg dat we de dag na het boeken te horen kregen dat Disneyland Shanghai haar deuren sluit vanwege het Caronavirus. Natuurlijk is onze reis nog ver weg, maar stel dat het een week voor je op reis gaat gebeurd. Wij zijn in ieder geval goed voorbereid.

Waar je uiteindelijk ook naar toe gaat, met zijn tweeën maak je het samen speciaal! Hebben jullie de bestemming voor de huwelijksreis al gevonden? Laat het ons weten in de comments!

Auteur Jennerino