Het belangrijkste van jullie trouwdag is het JA zeggen tegen jouw grote liefde, maar dat doe je niet zonder je dierbare vrienden en familie. Zorg dat al jouw gasten ruim op tijd weten welke datum ze vrij moeten houden door middel van jouw Save The Date! 

Save The Date Alternatieven

Wanneer gebruik je de Save The Date?

Je hebt nog maar net een datum gekozen voor de bruiloft en nu is het tijd om de dag in te gaan vullen. Alle informatie voor de dag komt op jullie trouwkaart te staan, maar voordat je alles geregeld hebt ben je al weer een hele tijd verder. Dan is de Save The Date de ideale oplossing!

Leuke ideeën voor een Save The Date 

De Save The Date wordt meestal in de vorm van een kaart verstuurd, maar het hoeft niet persé een kaart te zijn. Daarom hebben wij een aantal creatieve alternatieven voor je op een rijtje gezet:

- Juten Vlaggetjes! Ja, je leest het goed juten vlaggen. Je kan hier heel veel mee doen dus ook versturen als jouw Save The Date. Gebruik een witte verfstift om jullie namen en de datum op te schrijven. (Of wees creatief met stempels voor een leuk effect!) Laat de andere kant van het vlaggetje leeg en vraag of jouw gasten de vlaggetjes meenemen naar de bruiloft met een leuke wens of tekst erop. Hang alle vlaggetjes aan een touwtje… en je hebt een super leuk aandenken van jullie speciale dag!

- Vind je het saai om alleen een vlaggetje op te sturen? Dan kan je ervoor kiezen om nog wat kleins mee te sturen zoals bijvoorbeeld de ‘Yes I Do!’ ballonnen.

- De Save-The-Date houten magneten van Beautiful Botanics. Het zijn kleine houten hartjes waar de namen en de datum op geschreven kunnen worden. Je gasten kunnen dit op hun koelkast plakken en zullen er iedere dag aan herinnerd worden. 

Juten Vlaggetjes Houten Save-The-Date hartjes 

- De Save The Date kraskaarten. We hebben kraskaarten in verschillende stijlen en verschillende teksten. Schrijf jullie namen en de datum op de kaart, plak de ‘scrath’ stikker er bovenop en krassen maar!

Save the date kraskaart wit Guess what? Kraskaart mint Save the date kraskaart kraft

- Leg een mooi moment van jullie samen vast want foto’s zijn ook heel leuk om op te sturen! Doe een loveshoot bij een fotograaf of maak de foto’s zelf met een polaroidcamera. Dan alleen nog de woorden wij gaan trouwen (vergeet de datum niet natuurlijk) en je bent klaar! Je kunt ook op de foto met ons aftelbord van Gingerray, zo wordt het meteen al duidelijk wanneer je gaat trouwen. Of schrijf jullie boodschap op een van onze andere krijtborden

- Ben jij iets minder creatief? Wij gelukkig niet! We hebben namelijk allemaal verschillende soorten bedankjes die perfect gebruikt kunnen worden om jullie datum bekend te maken. Zoals de gepersonaliseerde sterretjes of een lekkere Merci. Je kunt ze aanpassen aan de stijl van jouw bruiloft en ze zijn ook nog eens heel handig om te versturen. Vergeet niet te vragen aan de gasten om de sterretjes weer mee te nemen als de grote dag daar is!

Save The Date Sterretjes Polaroid camera Save The Date Merci

Genoeg ideeën dus om jullie datum bekend te maken! Heb je het toch liever iets wat ‘gewoner’? Neem dan een kijkje op onze kaartenwebsite, want wij hebben genoeg leuke Save The Date kaarten in jullie eigen trouwhuisstijl!