2019 is around the corner en dat betekent, tijd voor nieuwe trends! Heel het jaar hebben we enorm veel inspiratie kunnen opdoen en hebben we veel nieuwe, toffe ideeën gevonden. Van sommige zijn we er zeker van dat we ze veel gaan terug zien komend jaar en anderen zijn zelfs bevestigd door experts! Ook benieuwd naar de bruiloft trends van 2019? Lees mee!

First look

De first look, het blijft een speciaal moment! Waar het meestal een lief moment is tussen het bruidspaar, zien we een verschuiving plaatsvinden. De first look zal vaker worden gedeeld met vrienden en familie en wordt ook met hen een momentje om vast te leggen! Verzamel al je vriendinnen en laat ze zich tegelijkertijd omdraaien, de "wauws" zullen je om de oren vliegen!

Bruiloft van Joyce: trouwen bij Vidaa in Bergschenhoek

Fotocredit: Nicole Kolkman Photography

Pantone kleuren 2019

Volgend jaar gaan we voor kleuren die een instant smile op je gezicht toveren en het zomerse gevoel naar boven halen. De Pantone kleur van 2019 is "Living Coral" samen met vrolijke kleuren als Fiesta, Jester Red en Turmeric.

Gaat dit de trendkleur van jouw bruiloft worden? Start dan meteen goed met onze trouwhuisstijl Coral Aquarelle en ontwerp jouw wedding stationery in deze prachtige kleuren!

Bekijk ons thema Zomerbruiloft en onze koraalkleurige items voor decoratie passend bij dit thema.

Bruiloft trends van 2019

Fotocredit: Anneke Veronica Photography

Royal blue with sky full of stars

Ruil de jute maar in voor een verfijnde, elegante look. Want met de royal wedding van 2018, is ook de koninklijke blauwe kleur niet weg te denken uit bruiloften in 2019. Princess Blue is volgens Pantone een van de kleuren voor 2019 en ook de Eclipse kleur past perfect bij deze trend. (En als het gaat om trouwjurken zullen de jurken van Meghan ook zeker invloed hebben op de silhouetten van het komende jaar.)

Mix deze kleur met een van onze favoriete trends; de sterrenhemel! De combinatie van beiden maakt dit een heel chique thema voor de bruiloft. Kies bij het dineren voor het versieren van het plafond in de stijl van het sterrenstelsel voor een kalme, romantische sfeer.

Bekijk onze Elegance Breeze collectie en Golden Grid collectie voor decoratie passend bij deze trend.

Bruiloft trends van 2019

Velvet takes over

De velvet look, de vraag is eigenlijk hoe kun je hem eigenlijk niet verwerken in je bruiloft? Een te gekke velvet bank bij de ceremonie, prachtige velvet bruidsschoenen of een velvet ringdoosje als eyecatcher? Het kan allemaal!

Bekijk onze velvet items passend bij deze trend.

Bruiloft trends van 2019

Golden hour

Zagen we vorig jaar nog rosegoud alle bruiloft trends overnemen, dit jaar maakt goud de comeback! De chique kleur is ook prachtig met de donkerblauwe themakleur en opvallende neon tinten die de bruiloft trends van 2019 gaan beïnvloeden.

Bekijk ons thema Metallic Goud voor decoratie passend bij deze trend.

Bruiloft trends van 2019

Fotocredit: Madame Poppy voor Portfolio Bootcamp

Recycle all the way

Verder zie je om je heen steeds meer ecologische veranderingen. Alles wordt duurzaam en verantwoord en bruiloften dus ook: plastic is no more fantastic. Je zult steeds meer zien dat er een zero waste beleid komt bij bruiloften. Denk daarnaast aan bloemen die je kunt verplanten, biologische menu's, recycling en natuurlijke materialen.

Niet te vergeten: eetbare bedankjes zijn hierbij ook the way to go! Denk aan olijfolie, snoep, honingpotjes of drankflesjes.

Bekijk ons ecologische thema voor decoratie passend bij deze trend.

Bruiloft van Joyce: trouwen bij Vidaa in Bergschenhoek

Fotocredit: Nicole Kolkman Photography

Make it personal

In 2019 gaat de bruid voor een persoonlijke touch. Houten gepersonaliseerde plaatsnaamkaartjes. Een taarttopper met de namen van het gelukkige paar. Persoonlijke cadeautjes met initialen voor bruidsmeisjes en bruidsjonkers. Een eyecatcher om zeker niet te missen in de bruiloft trends van 2019: het gepersonaliseerde welkomstbord!

Bekijk ons gepersonaliseerde items:

Wild flowers

Onbewerkte ruimtes gevuld met metalen en harde lijnen, gecombineerd met weelderig groen en zachte bloemen voor balans. Waar bruiden in 2018 overal planten wilden, gaan we nu voor weelderige, mooie bloemen.

Bekijk ons thema Fantastic Floral voor decoratie passend bij deze trend.

Bruiloft van Joyce: trouwen bij Vidaa in Bergschenhoek - bruiloft trends van 2019

Fotocredit: Nicole Kolkman Photography

Let me entertain you

De photobooth blijft een eyecatcher op de bruiloft, maar denk ook een keer verder dan dat! Je kunt op jouw bruiloft entertainment vinden als videohokjes, virtual reality, video-mapping en meer digitale entertainment. Liever niet digitaal? Experimenteer een keer en ga voor iemand die tarotkaarten leest of acterend personeel die de volledige dag een rol aanhouden dat past bij jullie thema, The Great Gatsby bijvoorbeeld?

Bekijk onze items voor entertainment.

Fotocredit: CHYMO & MORE Photography

Shared dining

Vorig jaar was het hebben van een foodtruck een musthave, maar in met de bruiloft trends van 2019 gaan we voor shared dining. De tafels netjes gedekt vol heerlijke gerechten waar je samen gezellig aan kunt zitten. Ook wordt de tafeldecoratie subtieler en rustiger, in plaats van tafels vol met grote boeketten. Meghan en Harry gingen voor wilde bloemen in de boho trend en dat verwachten we ook veel terug te zien.

Terwijl buffetten nooit volledig zullen verdwijnen, denken wij dat het buffet opgesplitst zal worden in meerdere tafels. Dit geeft meer vrijheid in het kiezen wat je lekker vindt en maakt minder lange rijen. Denk aan een pizzahoek, frituurtafel, chocoladefontein in het midden en een sweet table met allemaal zoete heerlijkheid en natuurlijk de bruidstaart. Ook zien we de zogenaame "grazing tables" terug in de bediening: dienbladen vol met overheerlijke (en Instagramable) hapjes.

Bekijk alles voor tafeldecoratie.

Fotocredit: Anneke Veronica Photography

All inclusive

Veel bruiden kunnen hun Pinterest borden even laten staan, want de all-inclusive locaties worden veel uitgebreider. Alles in aanwezig en stressen hoeft je als bruid dan gelukkig niet meer te doen. Een ander voordeel? Jullie gasten hoeven niet meer heen en weer te rijden! Dat scheelt toch weer mensen die te laat binnenstromen tijdens de ceremonie.

“Kick back, pour some wine and choose a wedding dress”.

Bruiloft van Joyce: trouwen bij Vidaa in Bergschenhoek

Fotocredit: Nicole Kolkman Photography

Dat waren de bruiloft trends van 2019, ben jij ook zo in love? Welke ideeën ga jij doorvoeren en heb jij nog meer inspiratie voor 2019 gevonden? Wij zijn erg benieuwd!