Wat was 2020 een vervelend jaar… Zeker als jullie wilden gaan trouwen. Er zijn veel bruiloften verschoven naar 2021. Heel begrijpelijk. Wat ook begrijpelijk is, is dat je misschien wel iets anders of extra’s wil toevoegen aan jullie bruiloft. Zo voelt het als een nieuwe start. Dit zijn dé bruiloft trends van 2021!

Micro wedding

Laten we maar meteen beginnen met, volgens ons, de grootste trend van 2021: micro weddings. Ik zie een verschuiving van hele grote bruiloften naar iets intiemere bruiloften met luxere items. Echter…wanneer Corona nog niet uit ons leven is zijn we natuurlijk ook noodgedwongen een intiemere bruiloft te hebben. Pak daarom extra uit met mooie eyecatchers op de bruiloft!

Dit jaar zullen er, wanneer het weer mag, dan ook veel knalfeesten gehouden worden om het feest van de micro wedding in te halen en toch met iedereen te vieren dat jullie getrouwd zijn.

Fotocredits: Olivia Poncelet

Een andere jurk voor het feest

Dat brengt mij meteen bij de volgende trend: een andere jurk voor het feest. Ik zie steeds vaker dat de bruid een aparte jurk voor het feest heeft. Lange avondjurken zijn hiervoor erg populair!


Fotograaf: Tali Photography & Jurken: Galia Lahav
Instagram posts: https://www.instagram.com/p/B_spwHOIa6O/ & https://www.instagram.com/p/CF2p4kpJMu1/

Benieuwd naar de trouwjurkentrends van 2021? Hier hebben wij ook een blog over geschreven!

Humor

Wat dit jaar ook veel voorbij zal komen is humor met het oog op het verzetten van de bruiloft. Let’s try it again! Om hier op in te spelen hebben wij leuke zeepjes en zeeppompjes als trouwbedankje aan de webshop toegevoegd. Een mooie knipoog naar de situatie van veel handen wassen waarin we nu zitten.

Trouwen op een doordeweekse dag

Trouwen op een doordeweekse dag is in aantocht! Natuurlijk komt dit ook door het Coronavirus. Het verzetten van een bruiloft is nogal wat. Al jouw leveranciers moeten maar net op dezelfde dag kunnen.

Een ceremonie in de open lucht

Het moet hiervoor natuurlijk wel droog en behaaglijk zijn, maar een ceremonie in de open lucht is een echte trend van 2021! En het is wegens het Coronavirus natuurlijk ook een fijn idee niet in een dichte ruimte te zijn. Hier wil ik ook meteen de trend “een mix van vintage stoelen” aan toevoegen. Ik zie steeds vaker ceremonies buiten plaatsvinden, waarbij er is gekozen voor een mix van toffe, vintage stoelen voor de gasten. Er worden zelfs bankjes buiten neergezet. Een leuk alternatief voor de standaard opstelling met allemaal dezelfde stoelen! Wanneer je de ceremonie buiten houdt kan je er ook voor kiezen de gehele bruiloft buiten te houden. Ik zie steeds vaker bruiloften plaatsvinden in prachtige tenten in een bosrijke omgeving. Wauw!

Fotocredits: Stance Fotografie
Via happyvintage.nl: https://www.instagram.com/p/B8vQ1vDlj4m/

Backdrop frame tijdens de ceremonie

Ik had het bij de micro wedding over eyecatchers. Een backdrop frame is er zo een. Je ziet ze steeds vaker op Pinterest voorbij komen! Ze zijn er in diverse maten en kleuren te vinden. Super mooi om tijdens de ceremonie achter jullie neer te zetten. Versier eventueel met mooie eucalyptusbladeren of bloemen. Ik ben voor jullie op zoek gegaan naar mooie backdrop frames. Die heb ik gevonden en toegevoegd aan de webshop, yay!

Macramé items

Een bruiloft met bohemian thema is nog steeds hip. Opvallend bij dit thema zijn macramé items. Ik vind dat zo mooi! Macramé backdrops, gordijnen, tafellopers, muurhangers. We go all the way! Je zal het steeds vaker voorbij zien komen. Ik zal de webshop ook zeker gaan uitbreiden met macramé items…stay tuned!

Kunstgroen

Je zag het al voorbij komen bij de botanical wedding collectie van Ginger Ray. Kunstgroen blijft een trend in 2021! Van decoratiehoepels tot aan hangplanten en lopers. Ook deze items komen eraan en ik kan niet wachten het aan jullie te laten zien!

Droogbloemen

Deze trend zag je al voorbij komen bij de bruilofttrends van 2020. Omdat de bruiloft branche even stil heeft gestaan trekken we deze trend gewoon door! Droogbloemen zijn hip, hot and happening. Verwerk het in je bruidsboeket, hang een wolk aan droogbloemen boven de tafel of versier het welkomstbord met wat pampasgras.

Fotocredits : Design & planning: @emilycoyneevents Fotograaf: @chardphoto via @greenweddingshoes

Raffia

Raffia is een materiaal dat bestaat uit dunne repen blad van de raphiapalm. Je kunt er prachtige vlechtwerkjes van maken en dus ook hele mooie items voor een bruiloft. Perfect als jij voor dat bohemian stijltje wilde gaan. Ook dit gaan wij inkopen…nog heel even wachten!

Aardetinten

Aardetinten zijn helemaal van nu en heel mooi te verwerken op jullie bruiloft! Laat het terugkomen in de stationery, decoratie, de bruidstaart, als thema voor de gasten…ik houd er van als een bepaald thema overal is terug te zien! Wat ik voornamelijk veel voorbij zie komen is de kleur roest.

Goud & roségoud

Ik wilde deze kleuren toch nog in deze blog verwerken, want het blijven populaire thema’s voor een bruiloft! En dat snap ik maar al te goed. Wist je dat je in de webshop kan shoppen op kleur? Zo hebben wij alle gouden decoratie en roségouden decoratie voor jou verzameld. Wel zo handig!

Welkomstborden in andere vormen

Het welkomstbord kennen jullie inmiddels allemaal wel. Nu zie ik steeds vaker welkomstborden voorbij komen in een andere vorm. Super tof! Daar moest ik natuurlijk op inspelen. Daarom verkopen wij nu ook welkomstborden in het rond en in een hexagon vorm. En er komen nog andere vormen aan, hoe leuk is dat?!

Duurzame trouwbedankjes

Ik sluit af met duurzaamheid. Duurzaam is hip, maar ook erg belangrijk. Ook wij zijn ons er steeds meer van bewust dat duurzaamheid in producten nodig is. Daarom hebben wij duurzame trouwbedankjes voor jou ontworpen. Een recyclebaarg, glazen buisje met daarin een opgerold stukje groeipapier. In dit groeipapier zijn bloemzaadjes verwerkt. Wanneer jouw gasten het stukje groeipapier in de aarde stoppen zullen er bloemetjes uit groeien. Een super leuk aandenken aan jullie mooie dag! Ook duurzaam zijn de zaadbommen: een bol met bloemzaadjes beschermd door klei en compost. Deze worden geleverd in een mooi bedankdoosje, cute! Ook leuk zijn plantenprikken van hout. Weer eens iets anders dan een standaard trouwbedankje!