FOTOCREDITS: LIJN10

57% van onze volgers gaf aan geen plezier meer te beleven aan het plannen van hun bruiloft wegens de onzekerheid door het Coronavirus. Wij snappen dit maar al te goed, maar vinden het ook zó zonde. Het plannen van jullie bruiloft zou juist super leuk moeten zijn! Daarom geven wij graag wat tips om het plannen van jullie bruiloft weer leuk te maken.

Spreek je zorgen bij je ceremoniemeester uit

Spreek je zorgen uit bij je ceremoniemeester en bekijk samen alle opties die je hebt. Maak per optie een plan van aanpak met to do (want dit geeft rust) en maak uiteindelijk een keuze. Die keuze zou ook kunnen zijn nog even af te wachten, maar dan heb je die in ieder geval weloverwogen.

Accepteer

Accepteer dat dit een vervelende tijd is. Huilen mag, laat die tranen maar even rollen. Scheld misschien even. Wordt boos. Dat mag en is begrijpelijk. Het lucht waarschijnlijk heel erg op! Maar besef daarna wel dat je er niet alleen voor staat en jullie mooie dag er écht wel komt.

Weddingplanner inschakelen?

Een weddingplanner inhuren voor deze tijd kan een optie zijn. Hij of zij kan je helpen om jullie dag in goede banen te leiden, als dat je zelf nu even niet meer lukt. Ook helpt het om jouw plezier en enthousiasme terug te krijgen! De weddingplanner houdt zich bezig met het vervelende gedeelte, als het verzetten van de bruiloft en het benaderen van alle leveranciers. Jij houdt je bezig met bijvoorbeeld de aankleding. Heb je alle decoratie al gehaald om jouw moodboard te creëren?

Change the date

Hebben jullie de bruiloft verzet naar een andere datum? Denk dan eens na over een originele change the date aankondiging. Een mooi Change the date kaartje? Of een andere, originele manier om jullie nieuwe datum aan de gasten wereldkundig te maken? Het is een domper, maar die kan je zeker te boven komen als je er iets moois van maakt.

Maak de bruiloft extra persoonlijk

Is jullie bruiloft persoonlijk genoeg? Wij houden van die personal touch! Een ringdoosje met jullie initialen, een welkomstbord met jullie quote of muziek dat echt wat voor jullie betekend. Ga er eens lekker voor zitten en bedenk hoe je de bruiloft nog persoonlijker zou kunnen maken, als je dit wil natuurlijk.

Get in the mood met een moodboard

Pak je moodboard erbij en kijk wat je nog nodig hebt. Decoratie komt altijd van pas, of jullie de bruiloft nu wel of niet verzetten. Door naar je mooie moodboard te kijken voel je vast ook weer die enthousiaste tinteling door je lijf stromen. Jullie dag komt er echt wel!

Geloften schrijven

Schrijf je geloften! Als je dat nog niet had gedaan of als deze nog niet af was dan. Of lees ze nog eens na. Je hebt nu tijd om het te perfectioneren. Het draait immers allemaal om de liefde.

Picture perfect

Ga er lekker voor zitten en bedenk nog eens goed hoe jij je trouwfoto’s voor je ziet. Neem ook zeker voor wat inspiratie een kijkje op Pinterest en Instagram. Bespreek jouw wensen nog eens met de fotograaf. Zo hebben jullie een puntgaaf plan voor jullie bruiloft shoot!

Bedankjes ontwerpen

Heel leuk en ontspannend om te doen: trouwbedankjes uitzoeken en ontwerpen. Zoek een tof bedankje uit en personaliseer deze helemaal naar wens. Ga er maar eens lekker voor zitten, want er is genoeg keuze!

Jouw droomtrouwjurk

Neem nog eens een kijkje naar je droomtrouwjurk die je hebt uitgekozen. De dag dat jij hier in gaat shinen wordt misschien wel uitgesteld, maar daarna kan je er éxtra van genieten. Ernaar kijken kan je verdriet doen, maar het zou je eigenlijk heel gelukkig moeten maken. Kijk eens naar die prachtige jurk! Die is van jou. Geluksvogel.

Openingsdans

Nog geen openingsdans op de planning? Overweeg het eens, kan super leuk zijn! Samen thuis oefenen, ook als je er al een had. Zo wordt die perfect. Jullie stelen natuurlijk sowieso de show deze dag, maar dit geeft het nog een éxtra sparkle!

Hopelijk hebben jullie wat aan deze tips en krijgen jullie langzaamaan weer plezier in het plannen van jullie bruiloft.