17 Februari 2017

De leukste alternatieve gastenboeken

Fotocredit: Lott's Photography
Natuurlijk weet je precies wie er straks op je bruiloft komt. De gastenlijst staat inmiddels in je geheugen gegrift, omdat je al weken bezig bent met de tafelschikking. Wil je vastleggen wie er op jullie bruiloft waren, maar weet je stiekem al dat je een gastenboek eigenlijk nooit meer in zal kijken? Kijk dan eens naar onze alternatieve gastenboeken! Waaronder gastenboeken om op te hangen of stenen en houten schijfjes om te beschrijven en neer te leggen. 

Een blijvende herinnering

Tijdens het feest verwachten gasten dat ze een gastenboek moeten tekenen. Een wens, advies of misschien wel een leuke herinnering achterlaten is voor het bruidspaar super leuk om later nog eens terug te lezen. Van vintage, boho, pastel, tot industrieel, er is voor ieder wat wils. De truc is om alternatieve gastenboeken zo te presenteren dat je gasten er niet omheen kunnen. Gebruik dezelfde decoratie op deze tafel als bij de rest van het feest, zodat duidelijk is dat deze tafel erbij hoort. Je kan ervoor kiezen om ook je enveloppendoos op deze tafel te zetten. Gasten willen toch graag hun cadeau kwijt zodra ze op het feest aankomen. Kies voor een mooie slinger, handige poster of een krijtbord om de aandacht te trekken.

Leg het vast op hout

Van een puzzel tot een Jenga spel en houten schijfjes: met hout kun je zoveel kanten op!. Het hartframe gastenboek is en blijft één van onze favorieten. Alle gasten schrijven hun naam op de bijgeleverde hartjes en de lijst zet je neer of hang je thuis op een mooi plekje. Zo heb je een mooi aandenken aan je dag wat je nog dagelijks terug ziet. Ook de wenspot met houten hartjes is een super leuk alternatief. chymo-more-hart-frame-gastenboek
Fotocredit: CHYMO & MORE Photography

Wensboom

Een van de alternatieve gastenboeken die je vaak terug ziet komen is een wensboom. Op een briefje schrijven jouw gasten een lieve boodschap. Ze pakken vervolgens een label en hangen het in de boom. Zo heb je een boom vol huwelijkswensen!

Vingervlug

Laat alle gasten met een vingerafdruk zich vereeuwigen in jullie gastenboek! Ons grafische team heeft leuke ontwerpen gemaakt van een klassieke wensboom tot een lief hart en champagne druppels die uit de fles poppen! Na de bruiloft hang je het vingerprint gastenboek op in huis met bijvoorbeeld een poster hanger.

Steengoed

Laat de bruiloftgasten elk een steen beschrijven met een persoonlijke wens of boodschap voor jullie. Later kun je de verzameling stenen een mooie plek in huis geven. trouw-trendy-beschrijfbare-stenen
Fotocredit: Trouw Trendy

Bewaar de quotes

Grappige, emotionele, wijze en hartverwarmende quotes kun je allemaal op een leuke manier bewaren! Zo kun je een houten gastenbord neerzetten waar gasten hun labels aan kunnen hangen. Of laat ze het in de gleuf van de Little Quote Jar stoppen.

Wedding Wishes

Onze Wedding Wishes zijn perfect voor bruidsparen die graag wat meer willen dan alleen de namen van hun gasten. Deze kaartjes zijn al voorgedrukt en vragen om leuke anekdotes of een wens voor het bruidspaar. Wil je deze Wedding Wishes graag op jouw bruiloft dan raden wij je aan om ze op de tafels neer te leggen zodat de gasten ze bijvoorbeeld tijdens het diner in kunnen vullen. Of kies voor één van onze huisstijlen op onze trouwkaarten website. Daar hebben we ook Wedding Wishes in verschillende trouwhuisstijlen. Zo heb je ze passend bij je trouwkaart, menukaart en natuurlijk de decoratie. Wil je zeker weten dat je ze allemaal terug ontvangt? Vraag één van je bruidsmeisjes, getuigen of ceremoniemeester om ze te verzamelen in één van onze passende dozen en ze neer te zetten bij de kaarten en cadeautafel voor de receptie.

Picture time!

Kies je voor een foto- of videozuil als gastenboek? Onze tip is om dat te vermelden op je uitnodiging en met een bordje bij de ingang. Sommige gasten (oudere familieleden) zullen misschien niet zo snel naar een photobooth gaan. Als iedereen weet dat jij op die manier aan de dag wil terug denken heb je een veel grotere kans dat iedereen toch even gaat kijken. En schakel weer een hulpje in: vraag of een vriend (in) of familielid alle tafels wilt langsgaan om iedereen even te herinneren aan de fotokist. Dan hoef je je daar geen zorgen over te maken!

Leg de party props klaar en gaan met die banaan! Laat je gasten direct een exemplaar in het gastenboek plakken met een leuke boodschap en de extra foto kunnen ze zelf mee naar huis nemen als bedankje.

Op zoek naar meer leuke mogelijkheden voor alternatieve gastenboeken? Bekijk ze hier allemaal.

Fotocredit: Door Danny
Geef een reactie