Je ziet het steeds vaker voorbij komen. Wij hebben het zelfs bestempeld als bruiloft trend van 2020. Rookbommen tijdens de trouw fotoshoot. Super tof! Het geeft een mooi effect op jullie trouwfoto’s en het is ook nog eens super hip. De rookbom is er in verschillende kleuren. Ik leg jou graag uit hoe je deze gebruikt. Doe vooral inspiratie op!

Waarom een rookbom?

Willen jullie net even iets anders dan een standaard trouw fotoshoot? Dan is een rookbom een uitkomst! Het maakt de trouwfoto’s super origineel en ook wel een beetje mysterieus. Zelfs een simpel weiland wordt een spannende locatie. Bang dat het niet past bij jouw thema? De rookbommen zijn te verkrijgen in verschillende kleuren.

Rookbommen tijdens de fotoshoot, weddingdeco

Hoe werkt het?

Maar hoe werkt het dan precies? En is het niet gevaarlijk? Nee, het is vrij simpel en heel gebruiksvriendelijk! Hieronder een stappenplan om de rookbom op de juiste manier te activeren.

Stap 1: Haal het plastic beschermkapje van de rookbom af.

Stap 2: Trek aan het touwtje met de ring naar je toe. Je hoort een doffe, lichte knal.

Stap 3: Leg de roombom neer. De rookbom begint niet meteen flink te roken, dit bouwt langzaam op.

Stap 4. Laat de mooiste bruidsfoto’s maken!

Good to know: je hebt dus geen aansteker of lucifer nodig voor het gebruik van een rookbom.

Waar moet ik op letten?

Het is belangrijk om minstens 2 meter van de rookbom af te staan, want wij raden niet aan in de dichte rook te gaan staan. Let dus voordat de fotograaf de rookbom neerlegt op de stand van de wind. Ook belangrijk om zo goed mogelijk gebruik te maken van het effect van de rook op de foto’s! Misschien voor de hand liggend, maar toch goed om even aan te geven: je mag de rookbom alleen buiten gebruiken en je mag ‘m niet vasthouden. Houd er rekening mee dat je in de eerste twintig seconden de mooiste en beste foto’s maakt. In totaal geeft de rookbom zo’n zestig seconde rook af. 

Wat als activeren niet lukt?

Als er teveel vocht in de behuizing van de rookbom terecht is gekomen, kan deze ontploffen. Wanneer dit gebeurt, duurt het ongeveer één minuut voordat de rookbom is uitgebrand. Laat de rookbom afkoelen en giet er wat water overheen om er zeker van te zijn dat ‘ie helemaal uitgebrand en afgekoeld is.

Ga jij een rookbom gebruiken tijdens jullie fotoshoot op de bruiloft? Laat het weten in de reacties!