FOTOCREDIT: YOURI CLAESSENS

De tafeldecoratie is stiekem toch wel een van de leukste dingen om te regelen voor jouw bruiloft. Je kan hier helemaal los in gaan! I’ve been there! Echter kan het voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Er is zó veel leuks! Hoe moet je de juiste keuze maken? Ik heb voor jou een aantal musthaves op een rijtje gezet, zodat jouw bruidstafel er super stijlvol uit gaat zien!

De basis: tafelkleed en tafelloper

Oké, begin bij de basis. Het hoeft niet, maar een tafelkleed kan een elegante touch aan de tafel geven. Kies voor een zachte teint, zodat de decoratie er uit springt. Zelf ben ik meer van de tafellopers. Tafellopers van katoen, kant of juten. Wil je écht losgaan? Kies dan voor een tafelloper met glitters of pailletten. Mijn favoriet is de organza op rol met gouden bladeren.

Kies een centrepiece

Nu je de basis hebt gelegd, kies je een centrepiece. Dit is een item dat meteen opvalt als men naar de tafel loopt. Velen kiezen voor een groot, kleurrijk bloemstuk i.c.m. kaarsen in bijpassende kleuren of een sfeerlichtslinger. Super mooi! Ik hou zelf wel van originaliteit. Hang bijvoorbeeld aan elke stoel een ballon gevuld met helium. Onze Orbz ballonnen zijn hier heel geschikt voor.

weddingdeco, tips van tineke, zo versier je de lunch en diner tafel, tafeldecoratie

FOTOCREDIT: NIENKE VAN DENDEREN

Find your seat: nummering

Je kan er niet aan ontkomen: de gevreesde tafelschikking. Lees ook zeker even onze blog over hoe je het beste met de tafelschikking om kan gaan. Kies jij voor meerdere tafels? Dan zijn bordjes met een tafelnummer een uitkomst! Ze tonen op het oog ook nog eens super leuk. Zelf ben ik fan van houten tafelnummers op een stokje. Deze kunnen bijvoorbeeld in een bloemstuk gestoken worden. Super cute! Dit past ook perfect bij een bohemian of eco thema. Daarnaast blijven de gouden tafelnummers van acryl ook een van mijn favorieten.

Find your seat: acryl naamkaartjes

Hot item alert! Acryl naamkaartjes zijn een échte musthave voor de lunch- of dinertafel. Het geeft de tafel net even iets extra’s. Laat jullie gasten hun naam vinden, zodat ze weten waar ze zitten. Ook leuk voor je gasten om mee naar huis te nemen als aandenken! Een rechthoek, rondje, hexagon of ster in goud, roségoud, zilver of transparant. Genoeg keuze! En…de acryl naamkaartjes worden per stuk gemaakt in onze eigen laser-graveermachine!

weddingdeco, tips van tineke, zo decoreer je de lunch en diner tafel, tafeldecoratie bruiloft, acryl naamkaartje

Champagnemuntjes voor de toost

Jullie gaan vast proosten voordat jullie beginnen aan de heerlijke lunch of het diner. Zorg er dan voor dat die toost net even iets specialer wordt door champagnemuntjes in het glas te leggen. Personaliseer deze met een foto van jullie of met jullie initialen. Jullie gasten zullen zeer verrast zijn wat ze in hun glaasje champagne vinden! Ook leuk: gepersonaliseerde champagneglazen!

Decoreer de stoelen

Voor het mooiste effect decoreer je naast de tafel ook de stoelen. Er is prachtige stoeldecoratie te vinden! Heb je een botanische bruiloft? Kies dan voor de decoratieve klimop voor een groen effect. Ook kant of tule aan de stoel kan erg stijlvol ogen. Reserveer jullie stoelen met bride en groom stoelbordjes.

tips van tineke, tafeldecoratie, zo versier je de lunch en dinertafel, weddingdeco

FOTOCREDIT: LIJN 10

Finishing touch: roerstaafjes, servetten en tafelconfetti

Als finishing touch zet je in elk gepersonaliseerd champagneglas een leuk roerstaafje (passend bij het acryl naamkaartje!), plaats je hier en daar wat lieflijke, gepersonaliseerde servetten (kies zelf je kleur, icoon en tekst!)) en besprenkel je de tafel met leuke tafelconfetti voor wat glamour. Tafelconfetti is er in veel vormen en kleuren. Mijn favorieten zijn de gouden maan en sterren confetti en de roségouden love confetti.

Ik wens je veel succes met het decoreren van de tafel(s)! Stel jouw vraag gerust in de comments, ik beantwoord ze graag!