“Als de zon maar schijnt op mijn bruiloft” is een gedachte die vast vaak door jouw hoofd schiet. In Nederland is het weer moeilijk te voorspellen. Maar wat als je trouwt op een tropisch warme dag? Wij hebben 7 tips voor jou op een rijtje gezet, zodat jij en je gasten jouw mooiste dag van je leven (die net even iets warmer uitpakt dan je dacht) goed doorkomen!

Tip 1: Bruidsknot: hip en elegant tegelijk

Steek je haar lekker op. Dat staat ook nog eens super chique. Of maak er iets luchtigs en hip van met een losse knot bovenop je hoofd. Dan is je nek geheel vrij! Met een mooie haaraccessoire maak je je opgestoken kapsel helemaal af. Lees ook zeker de blog 10x mooie accessoires voor een bruidskapsel.

weddingdeco, tropisch warme bruiloft

FOTOCREDIT: BLIK EN BLOOS FOTOGRAFIE

Tip 2: De bruid op blote voeten

Bloten voeten op je bruiloft? Ja hoor, dat kan! Trouwen op blote voeten geeft niet alleen een heerlijk vrij gevoel, het kan er ook nog eens prachtig uitzien! Versier je enkels met leuke enkelbandjes of bloemen. Natuurlijk kan je ook kiezen voor een leuk sandaaltje. Trouwen op blote voeten of op sandaaltjes past perfect bij ons Bohemian Luxe, Bohemian Flower, Botanical en Vintage thema. Een juten loper past ook perfect bij dit thema.

Tip 3: Help, I need some face powder!

Een tropisch warme bruiloft betekent zweterig weer. Je moet er rekening mee houden dat je je make-up iets vaker bijwerkt dan normaal. Neem extra poeder en een kwast mee om je glimmende T-zone tussendoor bij te werken. Doe dit vooral vlak voor de ceremonie en tijdens de fotoshoot. Spuit ook gelijk wat extra deodorant op en je bent ready to go!

Tip 4: Parasol chique

Bescherm jezelf en je gasten op de tropisch warme bruiloft met een leuke parasol of paraplu. Ook leuk voor een zomerse foto! Populair is de luxe kanten parasol. Deze is handgemaakt en een échte eyecatcher op jouw trouwfoto’s!

weddingdeco, tropisch warme bruiloft, kanten parasol

FOTOCREDIT: YOURI CLAESSENS

Tip 5: Verkoelende plekjes

Zorg voor leuke, verkoelende plekjes op jouw bruiloft met wat loungebanken, zitzakken of mooie houten stoeltjes. Kleed deze leuk aan met een backdrop, lampionnen, honeycombs en tasselslingers. Met de leukste decoratie wordt dit ook nog eens een fotogeniek hoekje. Leuk voor Instagram foto’s!

weddingdeco, tropisch warme bruiloft

FOTOCREDIT: YOURI CLAESSENS

Tip 6: Smeren maar!

Zorg ervoor dat je gasten zich door de dag heen kunnen insmeren met zonnebrandcrème. Zet dit bijvoorbeeld neer bij de verkoelende plekjes die je hebt gecreëerd.

Tip 7: Drinken, drinken, drinken!

Het is belangrijk dat jij en je gasten genoeg drinken. Op warme dagen heb je al snel zo’n 3 á 4 liter water nodig. De alcohol kan je beter even laten staan. Ga voor water met een lekker fruitsmaakje in leuke mason jars. Doe er een vrolijk rietje in en het staat ook nog eens super gezellig. Tip: onze katerwater flesjes zijn ook ideaal voor een warme bruiloft!

Ga jij in de zomer trouwen?