Ga jij dit jaar trouwen? Dan dien je rekening te houden met de 1,5 meter afstand die wij van elkaar moeten houden wegens het Coronavirus. Dat betekent zéker niet dat dit de bruiloft minder leuk maakt! Je moet alleen iets creatiever zijn. En daar help ik jou graag bij! Hierbij een aantal tips om alles uit jullie 1,5 meter bruiloft te halen.

Verzin een handgebaar als groet

Je mag elkaar geen hand/knuffels/zoenen geven. Begroeten kan gelukkig op heel veel verschillende manieren! Verzin een leuk handgebaar, zoals met 2 handen een hartje vormen of je eigen armen om je heen slaan…genoeg mogelijkheden! Leuk om dit vooraf aan jullie gasten te laten weten door het zelf even voor te doen.

Laat je gasten een kus naar de polaroid camera geven

En maak een foto van de (hand)kus! Super leuk als de ceremoniemeester, die de gasten begroet bij aankomst, iedereen met een kusgebaar op de foto zet. Laat de polaroid foto’s daarna ophangen aan een muur of aan touw met knijpertjes. Zo hebben jullie toch nog van iedereen een kus gekregen. Ook meteen een leuk aandenken voor de newly weds!

Bekijk hier onze polaroid camera’s.

Versier de lege stoelen

Vind je het niet leuk als er een lege ruimte tussen de gasten is tijdens de ceremonie? Laat dan de lege stoelen staan en versier deze éxtra mooi! Zet bijvoorbeeld op elke stoel een ballongewichtje met daar aan een ballon aan mooi lint, gevuld met helium. Kan erg tof zijn! En het vult lekker de leegte.

Maak taartplankjes

Is het taartmoment daar? Zet dan voor iedereen een lekker taartplankje klaar met een stukje taart! Wel geheel in stijl natuurlijk met wat confetti. Cupcakes in dezelfde smaak als de taart met een gepersonaliseerde cupcakeprikker zijn ook een heel leuk alternatief en zeer geschikt voor een 1,5 meter bruiloft. Zo voorkom je een “taart uitdeel moment”. Zorg dan wel voor een kleine bruidstaart mét taarttopper die jullie kunnen aansnijden. Wel zo leuk. De gasten kunnen per huishouden aan bijvoorbeeld een statafel staan, waarop het taart- of cupcakeplankje én wat glazen gevuld met bubbels klaar staan. Hebben jullie ook meteen een leuk proost moment gehad!

Bekijk hier onze taarttoppers.

Picknicken i.p.v. een diner aan tafel

Heb jij niet zo’n zin in een diner aan tafel op afstand? Hoe tof is het dan om bij lekker weer per huishouden een kleedje met kussentjes en een pallet als tafel op de grond te leggen met een picknickmand gevuld met lekker eten en tafelgerei? Een beetje een boho stijl, houd ik wel van! Ik zie dit steeds vaker voorbij komen op Pinterest.

Laat jullie op ware grootte afdrukken op karton

Met zijn allen op de foto zit er nu even niet in, mits jullie afstand houden natuurlijk. Een grappige oplossing met een grote knipoog zijn levensgrote karton figuren van jullie zelf! Zo kan iedereen op een veilige manier met jullie op de foto. Kunnen jullie gasten vast waarderen. ?

Foamsticks voor de saamhorigheid

In de buitenlucht is dansen toegestaan mits men 1,5 meter afstand van elkaar houd. Mensen uit hetzelfde huishouden hoeven geen afstand van elkaar te houden. Hoe bereik je dan toch die saamhorigheid op de dansvloer? Met bijvoorbeeld foamsticks die licht geven! Bij ons te personaliseren met mooie sticker. De foamstick heeft diverse knipperstanden en is makkelijk bedienbaar met een knopje aan de onderkant. Zwaai er met z’n allen op los!

Bekijk hier onze foamsticks.

Creëer een snackstation met voorverpakte snacks

Om het zo hygiënisch mogelijk te houden zijn voorverpakte snacks een ideale optie als late night snack tijdens het feest. Ga voor een voorverpakt blikje chips (chips, we got married ), pinda’s (wij hebben geNOTEN), gedroogd fruit of chocopastilles (love is sweet) met daarop een leuke tekst.

Bekijk hier onze blikjes.

Zeep als trouwbedankje

Hoe leuk is het om de dag met een passend trouwbedankje af te sluiten? Geef een zeepje met daarop jullie namen en trouwdatum weg als bedankje! Een origineel bedankje en een knipoog naar het gehele voorval betreft veel handen wassen waar wij nu in zitten.

Bekijk hier onze zeep trouwbedankjes.

Hopelijk hebben jullie wat aan deze tips gehad. Jullie gaan vast een hele mooie trouwdag tegemoet. Love is all that matters. Bekijk hier de liveblog over trouwen en het Coronavirus met de laatste updates.