Fotocredit: Lott's Photography
Op jouw bruiloft nodig je natuurlijk iedereen uit die belangrijk is in jullie leven. Mensen waarmee je jouw mooiste dag wilt vieren en waar jij mooie herinneringen mee hebt gemaakt in het leven. Dan is het ook fijn als ze een mooi woordje achterlaten in het gastenboek! Een gastenboek op je bruiloft kun je in verschillende soorten en maten vinden. Wat past het beste bij jullie? Wij geven wat handige tips als het gaat om het bruiloft gastenboek!

Waar leg je het neer?

De plaats waar het gastenboek op je bruiloft ligt heeft veel invloed. Het is handig om deze een plek te geven die goed in het zicht is, zodat het iedereen opvalt en niemand vergeet om een krabbeltje achter te laten. Maak de tafel of plek waar het gastenboek op ligt opvallend en mooi. Leg kleurstiften, potloden, glitterpennen en stickers neer voor een vrolijke inhoud! Versier het met confetti en bloemen, hang er een poster bij of ga voor een eyecatching neon lamp (een bruiloft trends voor 2019! Wat ook bijna altijd werkt is het plaatsen van wat lekkers. Daar loopt bijna niemand zomaar even langs en terwijl ze aan het snoepen zijn, kunnen ze gelijk het gastenboek vullen! Bij de sweet table is ook een fijne optie, omdat de gasten hier altijd wel naartoe lopen op een gegeven moment om iets lekkers te snoepen. Heb je echter een gastenboek met een gevoelige buitenkant? Wit, fluweel, zacht etc.? Dan kun je het beste het boek inpakken met doorzichtig folie en een flesje desinfecterende lotion plaatsen. Bij de sweet table of het buffet krijg je namelijk best snel vette vingers. En vraag natuurlijk aan je ceremoniemeesters of ze het woord willen verspreiden dat het gastenboek klaar ligt om beschreven te worden! Tips voor de gastenboek op je bruiloft

Welk moment kies je?

Voor of na de ceremonie

Bij aankomst op locatie is het eerste wat je gasten zien het gastenboek en dat brengt ze vaak gelijk op het idee snel een krabbeltje te plaatsen.

Tijdens de receptie

Je gasten hebben net de ceremonie meegemaakt en zijn helemaal verliefd op jullie! Dit levert mooie berichten op over de ceremonie en de look van de bruiloft.

In de avond

De toon is gezet. De gasten swingen op de dansvloer of genieten van een hapje en kletsen wat bij. Een goed moment dus ook om het gastenboek te plaatsen. Iedereen bevindt zich in de zaal en de ceremoniemeester of een bruidsmeisje kan iedereen langsgaan om te vragen; "Heb je al een tof bericht achtergelaten?". Als je graag foto’s verzamelt in het gastenboek kun je simpelweg een toffe photobooth plaatsen in de avond. Zo kunnen de gasten leuke foto's nemen en heb je meteen een leuke herinnering om te plakken in het gastenboek. Tips voor de gastenboek op je bruiloft

Hoe kies je een geschikt gastenboek?

Er zijn een paar standaard vragen die je jezelf moet stellen voor een gastenboek op je bruiloft:
  • Hoeveel gasten je hebt en hoeveel bladzijden zij zullen invullen. Tip: vaak zullen stelletjes samen een boodschap schrijven en hoef je dus niet voor iedere gast een aparte bladzijde ter rekenen.
  • Wil je juist de ruimte zo goed mogelijk benutten kun je het beste gaan voor een boek met lijntjes, maar voor een boek met ook nog foto’s erin kan je het beste gaan voor blanco pagina’s en een brede kaft om de dikte van foto’s te ondersteunen.
  • Heb jij een bruiloft waar kinderen ook welkom zijn? Denk er dan aan of je wilt dat de kleintjes ook in het boek mogen kliederen of dat je een speciaal boekje aanschaft waar de kindjes lekker mee mogen kleuren en spelen.
  • Verder kan je denken aan het thema van je bruiloft. Als je gaat voor elegant en chique dan kun je dat het beste aanhouden met een simpele en nette gastenboek als het Gastenboek Love. Of heb je liever een vintage look? Ga dan voor een kraft gastenboek. Voor de rustieke lovers hebben we genoeg houten gastenboeken om uit te kiezen, ook nog een gepersonaliseerd!
Bekijk alle gastenboeken voor de bruiloft.

Alternatieve gastenboeken

Uiteraard hoef je het niet altijd te houden bij een ouderwets boekje. Tegenwoordig heb je van alles om de gastenboek heel anders aan te pakken! Van wensbomen tot een frame met houten hartjes of schrijfbare stenen. Je kunt het zo gek niet bedenken! Gelukkig zijn er genoeg alternatieve gastenboeken te bedenken. Meer informatie hierover vind je op onze blog over alternatieve gastenboeken! Nog meer inspiratie voor een gastenboek op je bruiloft? Bekijk ons Pinterest bord! Bruiloft van De Huismuts: Rachel & Willem trouwen in Frankrijk - Tips voor de gastenboek op je bruiloft
Fotocredit: Lott's Photography