Fotocredit: Madame Poppy voor Portfolio Bootcamp

Ah, the wedding bells… Oh wait those are sleigh bells! Houd jij ook zo van de geur van dennenbomen, de zachte sneeuwvlokjes die naar beneden vallen en de sfeervolle kerstdecoratie? Goed nieuws! In Nederland mag je op 25 en 26 december gewoon trouwen. Met Kerst dus! Ga jij volgend jaar voor een all out Christmas Wedding party? Wij vertellen je waar je op moet letten en hoe je er het beste op kunt voorbereiden!

Voorbereidingen in volle gang!

Een bruiloft tijdens de Kerst is uiteraard superleuk, maar er moet met veel dingen rekening worden gehouden. Het is en blijft de Decembermaand waar families graag samenkomen en feestdagen gevierd worden. Wees dus op tijd met het versturen van je Save The Date kaarten. Het is verstandig om een goed jaar van tevoren je trouwdatum duidelijk te maken. Stuur daarom een toffe Save The Date kerstkaart de Kerst een jaar voordat je gaat trouwen.

Trouwen met Kerst, weddingdeco.nl

Let er ook op dat je je gasten in de kaart voorbereid op het weer. Je trouwt natuurlijk in de winter; “Kleed je warm aan en voorzie je vervoer van winterbanden!” Niet alleen je gasten ook de trouwauto moet helemaal winter ready zijn! En over de winter gesproken… Tijdens de ceremonie wil je niet dat iedereen staat te bibberen en te klappertanden van de kou! De oplossing: plaats bij elke stoel of bij een paar stoelen een mandje met fleecedekens. Je kunt de ceremonie natuurlijk ook gewoon lekker binnen houden.

Lees ook onze blog over waarom je zou moeten trouwen in de winter.

Trouwen met Kerst, weddingdeco.nl

Het is ook belangrijk de trouwleveranciers op tijd te reserveren, want niet iedereen werkt met Kerst en niet elke faciliteit is open met Kerst. Denk aan een fotograaf, catering, locatie e.d. Oh en wat dacht je van het weer? Je hoopt natuurlijk te trouwen met Kerst in een winter wonderland, vol met sneeuw. Toch is het altijd goed om een plan b te hebben voor het weer, misschien ligt er wel natte sneeuw of heb je zelfs regen op de bruiloft. Overleg met de locatie wat jullie gaan doen met bepaalde weersituaties.

Inspiratie: rustic neutrals bruiloft met rustige kleuren

Fotocredit: Sanne Popijus

Dec the halls

Bij een waar kerstsprookje hoort uiteraard de juiste look! Met Kerstmis hoef je tegenwoordig niet alleen maar rode versiering op te hangen en je aan de tradities te houden zoals die rode met groene kleuren, elven, zuurstokken en rendieren. Het is juist trendy om daar van af te wijken! Bekijk al onze bruiloft thema's en kies er een uit die bij je past!

Lees ook zeker even de blog Kerst trends 2019 op Partydeco.nl!

Trouwen met Kerst

Fotocredit: Madame Poppy voor Portfolio Bootcamp

Het wow-effect

Om de gasten zo veel mogelijk een écht Kerst bruiloft gevoel mee te geven kies jij niet voor een gastenboek. Nee, jij gaat voor een grote kerstboom vol met kerstballen of houten hartjes waarop jouw gasten iets leuks kunnen schrijven. Super uniek! Ook de mistletoe is een detail dat niet mag missen op jouw Kerst bruiloft; iemand die eronder staat moet natuurlijk gekust worden. Hoe tof is het als je deze boven het altaar plaatst wanneer de bruid en bruidegom mogen kussen? Of bij een photobooth? Dat zorgt voor een paar leuke foto’s! Ga je nou voor extra Christmassy? Huur dan een sneeuwkanon in voor tijdens de ceremonie of bij de photobooth! En om de kleine kindjes zoet te houden kun je een schaatsbaantje plaatsen!

Mariah Carey sing-a-long

Het mooiste aan trouwen met Kerst is dat knusse, sfeervolle gevoel en dat moet je dan ook zeker meenemen in je planning! Wij denken aan veel kaarsjes en waxinelichtjes op de tafels, kerststukken met dennenappels, sfeerlichten en romantische lampions. Ook de muziek kan compleet in kerststijl: Merry Christmas! Dus zet die Mariah Carey tune op en laat je gasten vrolijk meezingen.

Winterse hapjes en drankjes

En last but definitely not least; food! Jouw gasten hebben zich waarschijnlijk heel het jaar verheugd op Kerst, geef ze dan ook wat ze verwachten bij hun families; kalkoen, stoofpeertjes, aardappelpuree met jus… hmm… heerlijk. Ook de bruidstaart kun je geheel in stijl doen: appeltaart, chocoladetaart of juist in het goud met groen gedecoreerd.

Wat ook tof is om op te zetten is een chocolademelk bar in plaats van een sweet table. Warm up here, want je kunt je eigen beker samenstellen! Marshmallows, slagroom, kaneelpoeder, cupcakes, mini brownies of toch chocosticks?

Inspiratie: rustic neutrals bruiloft met rustige kleuren

Fotocredit: Sanne Popijus

Kerstcadeau voor het bruidspaar

Wat geef je een bruidspaar cadeau met Kerstmis? Wat dacht je van een leuke gepersonaliseerde kerstbox met grappige of handige items voor het bruidspaar of een lekkere fles wijn met eigen label.

Versier jouw kerstboom

En als de bruiloft dan voorbij is, wil je natuurlijk met zijn tweeën de volgende dag onder de dekens kruipen naast de kerstboom. Hoe leuk is het dan om hier een gepersonaliseerde kersthanger in te hebben voor jullie eerste Kerst samen? Als jouw vriend het goed aanpakt, dan heeft die jou misschien wel een jaar ervoor gevraagd met deze te gekke kerstbal voor een aanzoek. All we want for Christmas is...

Krijgen jullie ook geen zin om een kerstbruiloft te plannen? Wat zijn jullie ideeën? Laat het weten in de comments hieronder! Of volg voor meer inspiratie ons Pinterest account.

Trouwen met Kerst