Yay! Je bent verloofd! Dat is toch iets wat je moet vieren? Geef daarom een verlovingsfeestje om gezellig te vieren met vrienden en familie. Een verlovingsfeest is een prachtige manier om jullie liefde te vieren en jullie toekomstige huwelijk aan te kondigen. Of het nu een intieme bijeenkomst is met familie en vrienden of een groter evenement, wij hebben alles om dit feest op en top te versieren! Er zijn een aantal belangrijke stappen om te overwegen bij het organiseren van een verlovingsfeest. Hieronder vertel ik je graag onze tips die je kunnen helpen om een prachtig verlovingsfeest te organiseren.

Verloofd! De leukste versiering

Kies een datum en locatie

De eerste stap bij het organiseren van een verlovingsfeest is het kiezen van een datum en locatie. Dit moet worden afgestemd op jullie agenda en kan best plaatsvinden op een locatie die gemakkelijk bereikbaar is voor jullie en jullie gasten. Als jullie geen specifieke voorkeur hebben voor de locatie, kies dan een locatie die past bij het thema van het feest of jullie persoonlijke smaak.

Gastenlijst

Stel een gastenlijst op van mensen die jullie graag willen uitnodigen en willen laten weten dat jullie verloofd zijn. Dit kunnen familieleden, vrienden en collega's zijn. Zorg ervoor dat de lijst niet te groot wordt, aangezien een verlovingsfeest meestal een intiemere aangelegenheid is. Bespreek daarom goed wie jullie echt graag willen uitnodigingen om dit mooie moment samen mee te vieren.

Thema en decoratie

Bedenk een thema voor het feest en kies de decoratie die hierbij past. Dit kan iets zijn dat jullie samen als stel leuk vinden, zoals een bepaalde kleur, een hobby of een plaats die jullie dierbaar is. Zorg ervoor dat de decoratie past bij de locatie en het aantal gasten dat wordt uitgenodigd. Tip! Neem zeker ook een kijkje naar de Engagement collectie. Deze collectie bevat namelijk alles wat je maar kan nodig hebben om een verlovingsfeest leuk mee te versieren! Van decoratie met trouwringen, tot de mooiste ballonnen en ook cadeautjes voor het aanstaande bruidspaar! Je vindt het allemaal in deze collectie!

Uitnodigingen

Stuur de uitnodigingen op tijd naar de gasten. Dit kan per e-mail of per post zijn, afhankelijk van wat jullie verkiezen. Maar een papieren uitnodiging is natuurlijk nog steeds wel veel leuker dan een e-mailtje. Neem daarom zeker even de tijd om te kijken naar leuke ontwerpen van uitnodigingen. Een papieren uitnodiging kan je natuurlijk zelf nog bijhouden en dit is een mooie herinnering voor later. Vermeld de datum, tijd, locatie en eventuele dresscode op de uitnodiging. Zorg ervoor dat de gasten genoeg tijd hebben om te reageren en hun aanwezigheid te bevestigen.

Kaarten voor verlovingsfeest

Eten en drinken

Het eten en drinken zijn een belangrijk onderdeel van het verlovingsfeest. Kies een menu dat past bij het thema van het feest en de persoonlijke smaak jullie beiden. Houd rekening met eventuele dieetwensen van de gasten, zoals vegetarisch of vegan of eventuele allergieën en intoleranties. Zorg ervoor dat er voldoende eten en drinken beschikbaar is voor alle gasten.

Eten en drinken

Activiteiten

Bedenk activiteiten die je gasten kunnen vermaken tijdens het feest. Dit kunnen spellen, muziek of een fotobooth met leuke photo props zijn. Zorg ervoor dat de activiteiten geschikt zijn voor alle leeftijden en interesses.

Bedankjes

Overweeg om bedankjes te geven aan de gasten om hen te bedanken voor hun aanwezigheid. Dit kunnen kleine cadeautjes zijn, zoals gepersonaliseerde mini flesjes, chipsblikjes of wijnflesstoppers met jullie initialen er op. Het is een leuk gebaar om de gasten te laten weten dat hun aanwezigheid op prijs wordt gesteld. Vergeet dus zeker niet om je gasten te bedanken dat ze samen met jullie gevierd hebben dat jullie verloofd zijn!

Bedankjes

Wanneer je al deze tips in gedachten hebt gehouden bij het plannen van jullie verlovingsfeest, dan zal het feestje zeker en vast een heel leuk moment worden. Niets is zo fijn als samen met vrienden en familie te vieren dat jullie verloofd zijn!