Ontwerptool

Handleiding ontwerptool

ONTWERPTOOLVOORWAARDEN

Voor gepersonaliseerde bedankjes en drukwerk geef je akkoord op onderstaande voorwaarden:

 • Bestanden worden afgedrukt zoals besteld door de klant. Controleer daarom goed op spelfouten, data, namen etc.;
 • Wanneer bestanden zijn gedrukt kan een bestelling niet meer gewijzigd of geannuleerd worden;
 • Gepersonaliseerde items kunnen niet geretourneerd worden. Zie algemene voorwaarden voor meer informatie;
 • Kleuren kunnen afwijken van hoe deze op je beeldscherm worden weergegeven. Dit heeft te maken met de verschillende beeldschermen en de instellingen hiervan. Wij werken met speciale beeldschermen om kleurechtheid te garanderen;
 • Kleuren kunnen iets afwijken wanneer je hetzelfde bedankje en/of drukwerk in verschillende bestellingen plaatst;
 • Kleuren kunnen afwijken wanneer deze op verschillende machines en/of materialen worden gedrukt/geprint;
 • Ieder bedrijf werkt met eigen printapparatuur en papiersoorten. De kleur kan op een ander papiersoort of gedrukt door een andere partij afwijken;
 • Bij volvlak kleur achtergronden kan de kleurdichtheid niet worden gegarandeerd;
 • Je gaat akkoord met de productinformatie;
 • Een eigen afbeelding die pixelig in het voorbeeld wordt weergegeven, wordt ook pixelig bij het afdrukken. Wij kunnen een afbeelding niet scherper maken dan is aangeleverd;
 • Onze ontwerpen en de ontwerptool mogen alleen gebruikt worden voor bestellingen bij We Love Deco B.V.. Het is niet toegestaan om onze ontwerpen (digitaal) te kopiëren en voor eigen of commercieel gebruik in te zetten;
 • We raden aan om beeldmateriaal, wat je zelf upload, te controleren op auteursrechtelijke bescherming. Het is de verantwoordelijkheid van de klant, niet van We Love Deco bv., om de bestanden te controleren. Een claim wordt direct doorgelegd aan de klant;
 • We Love Deco B.V. heeft alle ontwerpen en beeldmateriaal in de ontwerptool zelf ontworpen of de licenties hiervan afgekocht. Deze zijn vrij te gebruiken binnen onze ontwerptool.

INFORMATIE

Hoe bestel ik mijn gepersonaliseerde bedankjes?
De gepersonaliseerde bedankjes zijn natuurlijk pas echt gepersonaliseerd als ze helemaal naar jullie wensen zijn gemaakt! Het personaliseren werkt als volgt:

 1. Kies jullie favoriete bedankje;
 2. Maak een persoonlijk ontwerp in de ontwerptool. Dit kan een standaard ontwerp zijn, of een eigen ontwerp;
 3. Selecteer de lekkerste inhoud;
 4. Kies voor kant en klaar of DIY indien dit mogelijk is;
 5. Kijk alles nog één keer goed na om foutjes te voorkomen;
 6. Plaats het gewenste aantal in je winkelwagen;
 7. Geef jullie persoonlijke bedankjes aan de gasten!

In mijn ontwerp staat een rode (stippel)lijn, wat betekent dit?
De rode stippellijn is de snijlijn. Dit geeft aan waar het ontwerp binnen moet vallen. De ruimte buiten de rode stippellijn is de marge om te drukken. Zet je een element over de rode stippellijn dan valt deze er tijdens het drukken af. Plaats je een achtergrond of eigen afbeelding/foto, dan moet deze wel het hele kader vullen, om witranden te voorkomen. Houdt er rekening mee dat de afbeelding aan alle zijdes 3 mm groter moet zijn dan de roze cirkel i.v.m. snijmarge. De rode lijn wordt niet mee gedrukt. De rode sterretjes die in de ontwerptool staan bij de sterretjes worden ook niet mee gedrukt.

Hoe kan ik elementen aanpassen in een standaard ontwerp?
In een standaard ontwerp is het altijd mogelijk om de tekst en tekstkleur aan te passen. Cliparts kunnen ook in kleur worden aangepast. Afbeeldingen met meerdere kleuren kunnen niet worden aangepast. Daarnaast is het ook mogelijk om elementen te verplaatsen, weg te halen, groter of kleiner of transparant te maken.

Ik wil een eigen ontwerp (hele afbeelding) plaatsen, welk formaat moet dit zijn?
Elk bedankje heeft een verschillend formaat van etiket/label. Indien je een volledig ontwerp wilt plaatsen moet de afbeelding voldaan aan de volgende formaten:

LET OP: Alle onderstaande formaten zijn inclusief 3mm afloop (dit is extra ruimte om de feitelijke maat heen, voor snij-marge) en moeten een resolutie van 300DPI hebben.
Verder is het bij sommige labels zo dat er een plakrand aanwezig is, of ruimte voor bijvoorbeeld de sterretjes.
Deze kan je zien zodra je je afbeelding plaatst in het ontwerptool bij het betreffende bedankje. Deze zijn aangegeven met een roze lijn.

Rond label 25mm - cirkel 31mm
Rond label 35mm - cirkel 41mm
Rond label 50mm - cirkel 56mm
Pindablikje - 180x66mm
Chocoladereep - 156x131mm
Luciferdoosje - 62x92mm
Sterretjes - 280x65mm
Merci - 154x111mm
Pepermunt & Mini flesjes - 61x48mm

Hoe kan ik een eigen afbeelding in het ontwerp plaatsen?
Dit kan door bij het tabje Afbeelding te klikken en vervolgens op de button: Upload je eigen afbeelding te klikken. Via deze button kan je een afbeelding op je computer selecteren.

Aan welke resolutie moet mijn foto voldoen?
Wij raden aan om een zo hoog mogelijke resolutie te gebruiken. Wanneer je een afbeelding upload in de ontwerptool en ziet dat deze onscherp is, dan zal het resultaat ook onscherp zijn.

Ik heb een PDF bestand geüpload maar deze is onscherp, hoe kan dit?
Wanneer je gebruik maakt van een eigen afbeelding raden wij aan om gebruik te maken van een .jpg of .png bestand. Een PDF bestand kan na het uploaden onscherp worden.

Kan ik mijn trouwbedankje in dezelfde stijl als mijn trouwkaart krijgen?
Van veel trouwkaarten hebben wij een gehele trouwhuistijl, dus ook bedankjes die er mooi bij passen. Staat een gewenst bedankje er niet bij? Je kan gemakkelijk eenzelfde soort bedankje aanpassen naar de huisstijl die jullie willen. Alle elementen (afbeeldingen en cliparts) staan in de ontwerptool, onder Weddingcollecties.

Kleuren
Op elk beeldscherm zien kleuren er anders uit. Op een desktop computer is de kleur al anders dan op een telefoonscherm. Het product dat je ontvangt kan dus iets afwijken van wat je op het beeldscherm ziet.

Volvlak kleuren
Helaas is het bij drukwerk groter dan A6 formaat niet mogelijk om posters of bedankjes met volvlak achtergronden te drukken. Wij kunnen hierbij geen kleurdichtheid garanderen omdat wij werken met digitaal drukwerkapparatuur. Bestel je je drukwerk wel met een volvlak? Dan is het mogelijk dat er strepen op jouw volvlak achtergrond staan. Om deze reden werken wij alleen met achtergronden met structuur.

Ik heb gekozen voor een etiket met (rose)goud-/ zilverfolielook wordt deze in echt folie gedrukt?
Zoals in de ontwerpen te zien is maken wij gebruik van (rose)goud-/ zilverfolielook die zoveel mogelijk lijkt op een echte folie. Het is dus een afbeelding van (rose)goud-/ zilverfolie. Echter zijn de ontwerpen niet zo glimmend als echt folie, maar is deze look nagebootst. 

Ik wil mijn bedankjes/drukwerk in twee verschillende bestellingen plaatsen, is dit handig?
Om de kleurkwaliteit te kunnen garanderen raden wij altijd aan om hetzelfde bedankje of drukwerk in eenzelfde bestelling te plaatsen. Wanneer je hetzelfde bedankje en/of drukwerk in verschillende bestellingen plaatst kan kleurverschil voorkomen.

Er staan ingrediënten op het label, maar dit wil ik niet, kunnen deze eraf?
I.v.m. allergieën ben je verplicht de ingrediënten op het label te laten staan. Het kan zijn dat je bijvoorbeeld niet weet dat iemand een pinda-allergie heeft. Als deze gegevens op het label staan weet de ontvanger zelf of hij het wel of niet kan eten en wat er in het bedankje zit. Maak je de ingrediënten onzichtbaar? Dan plaatsen wij de ingrediënten als nog op het label.

Wijzigingen in het ontwerp
Mocht het ontwerp toch te dicht op de snijlijn staan, dan zullen onze ontwerpers hier een kleine aanpassing aan doen. Dit gaat om kleine aanpassingen van een paar millimeter. Mocht bij het drukken blijken dat het ontwerp niet goed overkomt, dan passen onze ontwerpers het ontwerp aan en sturen zij een nieuw voorstel ter akkoord.

ONTWERPTIP!
Kijk goed naar het formaat van het etiket. Op het beeldscherm staan de etiketten groot in beeld, maar in werkelijkheid kunnen de etiketten kleiner zijn.


Wat is het verschil tussen DIY & kant en klaar?
Bij een aantal bedankjes heb je de keuze uit DIY (Do It Yourself) of kant en klaar. Tegen een kleine meerprijs zorgen wij ervoor dat jullie het bedankje kant en klaar geleverd krijgen. Kies je voor DIY? Dan krijg je alle items los geleverd. Het is per bedankje verschillend welke stappen je hiervoor moet uitvoeren. Bij een DIY-bedankje krijg je een handleiding meegeleverd met daarin beschreven wat je moet doen.

Ik kan bij mijn bedankje niet kiezen voor kant en klaar. Waarom?
Een aantal bedankjes zijn standaard Do It Yourself (DIY). Dit betreffen de bedankjes die je kunt vullen met drink- of etenswaren. Het is aan te raden het bedankje eerst te vullen met de gewenste inhoud. Handig om dit door middel van een mini trechter te doen. En als laatst de etiketten op de bedankjes te plakken. Zo voorkom je vlekken op het etiket tijdens het vullen.

Ik wil na het bestellen mijn ontwerp wijzigen, kan dat?
Heb je een bedankje besteld en zie je dat je een foutje hebt gemaakt of iets wilt aanpassen? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Het productie team kan dan kijken of het bedankje al in productie is genomen. Is het bedankje in productie genomen? Dan kan het helaas niet meer gewijzigd worden.

Wat is de levertijd van mijn bedankjes?
Op de meeste bedankjes zit een levertijd van 1 week. Op een aantal bedankjes die standaard DIY zijn zit een korte levertijd (2-3 werkdagen). Check dit dus goed van te voren bij het desbetreffende product om teleurstelling te voorkomen. 


Staat jouw vraag er niet tussen?
Neem dan contact met ons op via grafisch@welovedeco.nl.